info@medi-law.nl | 06-343 443 62

Over MediLaw

MediLaw biedt juridische dienstverlening in de gezondheidszorg. MediLaw staat uitsluitend zorgverleners en -aanbieders bij. Het bijstaan van patiënten of werknemers in de zorg laat MediLaw aan anderen over. Zo is de dienstverlening van MediLaw altijd ondersteunend aan u als zorgverlener of -aanbieder.

mr. M.R. (Marein) Poel

Na jarenlang als HR-adviseur en juridisch adviseur te hebben gewerkt in met name de zorg, richt Marein zich sinds 2020 als jurist op diverse zaken waar zorgverleners en -aanbieders mee in aanraking komen. MediLaw adviseert en staat zorgverleners bij die te maken krijgen met tucht- en klachtzaken. Een (tucht)klacht raakt een zorgverlener en houdt hem/haar bezig, terwijl tegelijkertijd de patiëntenzorg op de eerste plaats moet blijven staan. Ook ondersteunt Marein zorgverleners en -aanbieders bij overeenkomsten tussen vennoten/aandeelhouders, materiële controles van zorgverzekeraars of het begeleiden van trajecten in geval van disfunctioneren of arbeidsongeschiktheid. Marein is analytisch, betrokken, gericht op een goed resultaat en gedreven om zorgverleners en -aanbieders op juridisch gebied te ondersteunen en werk uit handen te nemen. De medische terminologie en het medisch denken zijn haar niet vreemd, wat de samenwerking vergemakkelijkt.

mrpoel@medi-law.nl
06-34344362
LinkedInmr. drs. F. (Floris) Beenhakker

Als advocaat gezondheidszorg heeft Floris Beenhakker meer dan tien jaar zorgverleners en zorgaanbieders bijgestaan in al hun juridische kwesties. Sinds 1 augustus 2020 is hij voor MediLaw beschikbaar als consultant en sparringpartner. Binnen MediLaw worden de lopende zaken regelmatig vertrouwelijk doorgesproken. Met zowel een medische als juridische achtergrond brengt hij de kennis van deze beide vakgebieden bijeen. Door zijn loopbaan kent Floris alle facetten van de gezondheidszorg. Hij werkte als wetenschappelijk onderzoeker, eerstelijns zorgverlener, manager bij een grote zorgverzekeraar, directeur van een beleidsinstituut en nadien als organisatieadviseur, mediator en advocaat. Hij heeft veel ervaring met fricties binnen instellingen en tussen medici onderling, ook waar het de ondernemerskant van het vak betreft. Verder is hij gepokt en gemazeld in het bijstaan van zorgverleners in tucht- en klachtzaken en in disfunctioneringsconflicten. Hij weet hoe diep een (tucht)klacht of functioneringsconflict de zorgverlener raakt en bezighoudt, terwijl tegelijkertijd de patiëntenzorg op de eerste plaats moet blijven staan. Dat hij de taal spreekt van medici en andere zorgverleners maakt de afstemming gemakkelijk en spaart tijd uit. In de samenwerking met Marein Poel krijgt al zijn kennis en ervaring een goed vervolg.

LinkedIn