info@medi-law.nl | 06-343 443 62 /06-833 06 434

Over MediLaw

MediLaw biedt juridische dienstverlening in de gezondheidszorg. MediLaw staat uitsluitend zorgverleners en -aanbieders bij. Het bijstaan van patiënten of werknemers in de zorg laat MediLaw aan anderen over. Zo is de dienstverlening van MediLaw altijd ondersteunend aan u als zorgverlener of -aanbieder.

mr. M.R. (Marein) Poel

Sinds 1 augustus 2020 staat Marein Poel aan het roer van MediLaw en werkt zij daarin samen met oprichter Floris Beenhakker. Marein Poel heeft bij voormalige werk- en opdrachtgevers veel te maken gehad met arbeidsrecht en pensioenvraagstukken, voornamelijk in de zorg. Na jarenlang als personeelsadviseur en juridisch adviseur te hebben gewerkt, richt ze zich nu als ondernemend jurist op diverse onderwerpen waar zorgverleners en -aanbieders mee in aanraking komen. Denk aan het bijstaan van zorgverleners in tucht- en klachtzaken, overeenkomsten tussen vennoten/ aandeelhouders, materiële controles van zorgverzekeraars of het begeleiden van trajecten in geval van disfunctioneren of arbeidsongeschiktheid van een werknemer. Marein is analytisch, gericht op een goed resultaat en gedreven om zorgaanbieders op juridisch gebied te ondersteunen en werk uit handen te nemen.

mrpoel@medi-law.nl
06-34344362
LinkedInmr. drs. F. (Floris) Beenhakker

Als advocaat gezondheidszorg heeft Floris Beenhakker meer dan tien jaar zorgverleners en zorgaanbieders bijgestaan in al hun juridische kwesties. Sinds 1 augustus 2020 werkt hij, als jurist en consultant gezondheidszorg, samen met Marein Poel. Met zowel een medische als juridische achtergrond brengt hij de kennis van deze beide vakgebieden bijeen. Door zijn loopbaan kent Floris alle facetten van de gezondheidszorg. Hij werkte als wetenschappelijk onderzoeker, eerstelijns zorgverlener, manager bij een grote zorgverzekeraar, directeur van een beleidsinstituut en nadien als organisatieadviseur, mediator en advocaat. Hij heeft veel ervaring met fricties binnen instellingen en tussen medici onderling, ook waar het de ondernemerskant van het vak betreft. Verder is hij gepokt en gemazeld in het bijstaan van zorgverleners in tucht- en klachtzaken en in disfunctioneringsconflicten. Hij weet hoe diep een (tucht)klacht of functioneringsconflict de zorgverlener raakt en bezighoudt, terwijl tegelijkertijd de patiëntenzorg op de eerste plaats moet blijven staan. Dat hij de taal spreekt van medici en andere zorgverleners maakt de afstemming gemakkelijk en spaart tijd uit. In de samenwerking met Marein Poel krijgt al zijn kennis en ervaring een goed vervolg.

fbeenhakker@medi-law.nl
06-83306434
LinkedIn